Hemtjänst

Omsorgsfamiljen H.E.M Vård & Omsorg AB.

Vi som ansvarar för Omsorgsfamiljen H.E.M Vård & Omsorg har arbetat i många år med Äldreomsorg, Hemtjänst och Hälso-och sjukvård. Vi är Leg Sjuksköterskor, Undersköterskor och Vårdbiträden med lång erfarenhet. När vi började arbeta var Hemtjänsten och Hemsjukvården en gemensam organisation. Vi tror att det är nödvändigt med ett mycket nära samarbete för att du som patient och kund ska kunna känna dig trygg och få en fungerande vardag.

H.E.M är initialerna till våra värdeord som är helhet, empati och medbestämmande.

Vi tror inte att allt var bättre förr men en lång erfarenhet av vård och omsorg kan aldrig vara fel. Hos oss finns det ingen medarbetare som inte kan koka gröt, rulla köttbullar eller sätta på ett par stödstrumpor.

Det är viktigt för oss att våra kunder känner att de valde rätt när de valde oss!

Du är välkommen att ta kontakt med Eva-Lotta Kassel på 0721 719 901. Eva-Lotta är vår VD och Leg sjuksköterska sedan 40 år. Eva-Lotta ansvarar, tillsammans med ett antal kollegor och arbetskamrater för en Hemtjänst som står för ett helhetstänk kring dig som vår kund. Vi har i dag ca 500 kunder/ pensionärer och vårt självklara mål är att alla ska vara nöjda med oss och våra insatser. Vi vet att kontinuitet är mycket viktigt för alla våra kunder och därför också för oss.

Eva-Lotta med kollegor finns till för dig och din familj och det är tillsammans med oss som ni tar fram en plan, för hur Hemtjänsten ska utföras på bästa sätt, i enlighet med beslutet från Biståndsbedömaren. Om något inte skulle fungera enligt önskemål eller något behöver korrigeras över tid är lösningen inte längre bort än ett telefonsamtal. Vi är ofta ute och träffar kunder och anhöriga och tar också gärna emot på kontoret.

Totalt har 480 kunder valt att få sin hemtjänst eller sitt Trygghetslarm genom Omsorgsfamiljen vilket vi är mycket glada över.

Vi finns på plats på torget i Hagsätra på nummer 44 där Camilla Brohn är Enhetschef och svarar på 0721 719 902. Camilla driver den dagliga verksamheten tillsammans med Hanna Wiberg som är samordnar alla dagens besök.

I Fruängen på Fruängsgatan 18 är Tina Eriksson Enhetschef och svarar på 0763 165 513. Tina driver den dagliga verksamheten tillsammans med Jenny Renholm som samordnar dagens alla besök.

I Västertorp på Lugntorpsvägen 57 är Annelie Pettersson Enhetschef och svarar på 0763 203 016.

I Åkersberga på Rallarvägen 41 är Sara Johansson Enhetschef och svarar på 0703 196 552 tillsammans med Therese Forstén som finns på telefon 0705 201 344. Sara arbetar tillsammans med Jessica Johansson, Solmaz Tahbas, Amanda Bromark och Annelie Selander som samordnar den dagliga verksamheten.

I Nacka på Krokvägen 10 är Lars Westerlund enhetschef och svarar på 0761 869 440.

Vi finns på plats alla vardagar mellan 07:15 och 16:00.

Vårt kontor i Hagsätra ligger mycket centralt på Hagsätra torg 44. Vi har funnits på plats på torget sedan februari 2011 och är i dag en självklar del av Hagsätras utbud av service. Från vårt kontor i Hagsätra tar vi emot kunder i Hagsätra. Rågsved, Högdalen och Älvsjö. Vi har i dag 130 kunder som bor i närområdet.

Vårt kontor i Fruängen ligger mycket centralt på Fruängsgatan 18. Från kontoret i Fruängen kan vi ta emot kunder i Fruängen, Midsommarkransen, Älvsjö och Telefonplan. Vi ser fram emot att kunna ta emot fler kunder och hälsar alla nya kunder varmt välkomna till oss. Vi har i dag 130 kunder knutna till vårt kontor i Fruängen.

Vårt kontor i Västertorp ligger på Isjaktsgränd 37. Från kontoret i Västertorp kan vi ta emot kunder från Västertorp och från Hägerstensåsen. Vi har i dag 50 kunder.

Vårt trevliga kontor i Åkersberga ligger centralt på Rallarvägen 41. Vi har varit på plats i Åkersberga sedan 2017 med Omsorgsfamiljen. Den 1 juni 2019 tog vi över ansvaret för Buhres hemtjänst som startade sin verksamhet i Åkersberga 2015. Tillsammans bildar vi nu Omsorgsfamiljen H.E.M Buhres hemtjänst som har 240 kunder runt om i Österåkers kommun.

Vårt nya kontor i Nacka ligger på Krokvägen 10 i en fin gammal villa med trädgård där vi i sommar kommer att bjuda alla våra kunder på kaffe.
Vi välkomnar kunder från hela Nacka.

Vi har Öppet hus en gång i veckan på alla våra kontor och ett mindre öppet hus för våra kunder med minnessjukdomar där vi har ett lugnare program och fler medarbetare på plats. Våra träffar är mycket uppskattade och vår förhoppning är att ännu fler ska hitta till oss och känna sig välkomna in i gemenskapen.

Vi har Kollektivavtal där vår Arbetsgivarorganisation Almega, Svenskt Näringsliv avtalar och förhandlar med Kommunal. Ett Kollektivavtal innebär att samtliga våra medarbetare har försäkringar, pensionsavsättning, ersättning för obekväm arbetstid enligt Kollektivavtalet och korrekta löner i förhållande till bransch och utbildning.

De som önskar privata insatser utöver ditt bistånd kan läsa mer om detta under vår flik på hemsidan som heter Hemservice.

Vi har anpassat vår verksamhet till den nya GDPR förordningen och har enbart dina personuppgifter sparade i våra system för att kunna utföra den hemtjänst som är beställd från respektive Kommun. Vi behöver ditt namn och ditt personnummer för att kunna ta emot beställning på uppdraget från Kommunen och vi behöver din adress och dina portnycklar för att kunna komma hem till dig enligt vårt avtal.

Vi lämnar aldrig några uppgifter vidare till någon utanför den krets som hjälper dig med ditt uppdrag. Vi inhämtar samtycke från alla våra kunder där vi på en särskild blankett beskriver exakt vilka uppgifter vi har och hur du kan begära att få dina uppgifter tillbaka. Vi kan ha namn och mobilnummer till dina anhöriga eller dina närmaste som vi också kommer att informera om på vilket sätt vi hanterar deras uppgifter.

Varmt välkomna till Omsorgsfamiljen.