Bli kund

Bli kund hos Omsorgsfamiljen H.E.M Personlig Assistans

H står för helhet, E står för Empati och M står för medbestämmande.

Vi ser till helheten hos dig som vår kund och vill att din vardag ska fungera på ett tryggt och säkert sätt i alla delar. Vi ser till helheten hos dig som vår medarbetare och vill att du ska må bra i alla delar av arbetet.

Vi tror att empati är den viktigaste delen i alla omsorgsverksamheter. Vi måste kunna förstå varandras situation och känna med varandra och ge stöd och hjälp med hjärna och hjärta.

Medbestämmande betyder att allas röster ska höras och att allas synpunkter är viktiga. Demokrati tar tid varför våra personal och kundmöten ofta drar ut på tiden.

Vi som ansvarar för Omsorgsfamiljens Personliga Assistans har arbetat i många år med Personlig assistans och med Vård och omsorg. Vi har sedan starten i december 2010 byggt upp en verksamhet som i dag har 40 kunder och en lång rad kunniga assistenter. Vi är ett litet företag jämfört med de stora bolagen som ofta drivs i nära samverkan med riskkapitalbolag. Vi äger själva vårt lilla företag och vi har arbetat hårt i nio år för att bygga upp en stabil och trygg verksamhet som har kommit för att stanna.

När du tar kontakt med oss så kommer vi hem till dig eller möts på kontoret i Stockholm eller Norrköping eller på annan plats som passar dig. Vi tror att ett möte blir bäst om man ser varandra i ögonen och inte bara hör en röst på telefon. Vi kan hjälpa dig oavsett var i Sverige du bor.

Vi kan ta ett stort ansvar eller ge stöd i delar av assistansuppdraget. Det är alltid du som bestämmer.

Vi rekryterar dina assistenter tillsammans med dig men det är självklart du som avgör vem som bäst passar in i ditt liv och i din assistansgrupp. Vi ser till helheten varför vi är måna om att assistentgruppen kring dig fungerar väl. Vi ordnar skräddarsydda utbildningar och handledning i våra grupper.

Vår uppgift är att hjälpa dig och din familj att få livet att fungera på bästa sätt. Vi arbetar för att du som vår kund ska känna dig trygg i vardagen. Du ska alltid kunna nå oss och du vet alltid vem som svarar och vem som tar ansvar. Vi rekryterar assistenter, planerar tiden och aktiviteter, ordnar föreläsningar, utbildningar och resor tillsammans med våra kunder.

Vi svarar själva i telefon 24 timmar per dygn och har valt att inte ha någon jour utan tror att det blir bäst om du kommer till någon du känner.

Vi har en egen sjukgymnast som arbetar för att vi alla ska må bra i det dagliga arbetet även när vi arbetar med hjälpmedel och lyft. Som assistent kan du använda en del eller hela friskvårdspengen till sjukgymnastbehandling för att förebygga skador och få hjälp med träning för att underlätta och säkra arbetet.

Vi har valt att ansluta oss till AiAi som är ett administrativt system där schemaläggning och planering sköts på ett enkelt, tryggt och effektivt sätt. Vi vill kunna ägna vår tid till att ta hand om dig som kund och vill att våra assistenter ska göra det samma. Vi samlar nu alla information på ett säkert och överskådligt sätt så att alla alltid har åtkomst till schema och rapporter.

Vi har lokalkontor i Stockholm och Norrköping och i Åkersberga. Vi tror att en lokal förankring ökar tillgängligheten och tryggheten för oss alla.

Vi tror på personliga möten och nära kontakt varför våra kontor har öppet hus ett stort antal gånger under varje termin då vi ordnar roliga och spännande aktiviteter. Du kan vara med på allt eller bara komma ner och ta en kopp kaffe när det passar dig. Ta gärna med en kompis eller familjen till våra aktiviteter.

Dina personuppgifter hanteras av oss enligt de krav som nu kommer i och med att den nya datalagen GDPR träder i kraft 25 maj 2018.

Det är dina beslut och dina livsval som gör det till en personlig assistans. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om Omsorgsfamiljen H.E.M Personlig Assistans AB.

Eva-Lotta Kassel VD, på telefon 0721 719901 Ingrid Amneklev, Verksamhetschef Norrköping, 072 3116603, Terese Hammenrudh, Verksamhetschef Norrköping, 070 8344165.